5 Idea Masakan Daging Korban Yang Kamu Boleh Cuba!

Daging antara bahan mentah yang jatuh dalam kategori mahal juga kan. Di musim perayaan Aidil Adha ni lah kita merasa simpan stok daging korban yang lebih banyak dari biasa, Alhamdulillah. Bila dah banyak sangat stok daging korban dalam peti ais tu, mula lah kering idea nak masak lauk apa. Ini Waarna kongsikan idea masakan daging ringkas yang kamu boleh cuba! Resepi dan cara memasaknya kamu boleh ‘google’ ya, kini semua nya dah di hujung jari!

Daging Goreng Kunyit

Gambar: https://resepiasia.com/wp-content/uploads/2019/05/resepi-daging-goreng-kunyit-2.jpeg

 

Daging Masak Kicap

Gambar: https://iluminasi.com/img/upload/daging-masak-kicap-batang-pinang.jpg

 

Daging Masak Black Pepper

Gambar: https://3.bp.blogspot.com/-35er6rCCGt4/WS-my_MXvMI/AAAAAAAANfQ/OtKLRBBH6GIVbkv5flaLcPUBzDRLmnn_gCLcB/s640/resepi-daging-masak-black-pepper.jpg

 

Daging Rebus Cicah Air Asam

Gambar: https://www.makanlena.com/app/uploads/2019/01/FB_IMG_1547883019852-01-678×381.jpeg

 

Sup Daging

Gambar: http://1.bp.blogspot.com/-I89luLzKYeE/UP37TFBjp0I/AAAAAAAAOoM/DrdEjICdHD0/s1600/64966_10200436879983186_1705108361_n.jpg

 

Terliurnya tengok gambar Daging Rebus cicah Air Asam tu, memang fav sangat! Jika kamu penggemar sup, kamu wajib masukkan menu Sup Daging dalam plan memasak kamu! Semoga perkongsian kali ini dapat beri kamu idea nak masak apa sepanjang minggu ni. Selamat mencuba Waarnasisters!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *