TRENDING: FESYEN ‘HAIR CLIP’ DI TUDUNG KINI JADI TREND DI KALANGAN HIJABI!

Kita dah lihat pelbagai trend bertudung sejak beberapa tahun kebelakangan ini. Trend ini berubah-ubah dan bergerak seiring dengan waktu. Ya, sesuatu trend itu mungkin tak kekal lama namun apabila bercakap tentang fesyen hijab, hijabi pasti teruja nak cuba trend-trend terkini! Kini trending fesyen ‘hair clip’ atau klip rambut digayakan di tudung atau hijab anda. Hair […]

KEGILAAN MINUMAN BOBA TEA: INI 5 FAKTA MENARIK TENTANG BOBA TEA YANG ANDA PATUT TAHU!

Bermula dengan Chatime dan Tealive, tahun 2019 menyaksikan lambakan jenama air minuman boba tea bak cendawan tumbuh selepas hujan! Terbaru, Starbucks dan Secret Recipe juga dah keluarkan minuman boba tea mereka sendiri. Begitu besar impak trend minuman ini kepada pelanggan sampaikan kebanyakannya tak kisah pun beratur panjang dan tunggu lama untuk dapatkan boba tea kegemaran […]

TRENDING: NETIZEN MENGIDAM KEK LAPIS LEPAS TENGOK THREAD YUNA VS KEK LAPIS SARAWAK DI TWITTER

Images via Twitter @hafyziskidnosys Hiburan kini bukan lagi terhad di kaca TV mahupun radio, di media sosial pun ada hiburan-hiburan yang tak kurang hebatnya! Baru-baru ini, netizen di laman Twitter dihiburkan pula dengan thread pelik lagi kreatif. Siapa sangka pengguna Twitter ini boleh jadi se-kreatif ini untuk menyamakan penyanyi kelahiran Malaysia, Yuna dengan Kek Lapis […]

“SIAPA DEPAN DIA LAH NAIK DULU..” – VIRAL ISU LIF PATUT DIUTAMAKAN UNTUK IBU BAPA DENGAN ‘STROLLER’, SEGELINTIR MASYARAKAT MASIH KURANG KESEDARAN TENTANG ‘PRIORITY’.

Minggu lalu telah tular sebuah foto di Facebook yang memaparkan ibu bapa dengan kereta sorong bayi sedang menanti giliran untuk menggunakan lif di pusat beli belah. Namun foto tersebut menunjukkan lif sudah pun penuh dengan orang ramai dan ibu bapa berkenaan terpaksa menunggu lagi. Yang menjadi bualan hangat netizen ialah sikap segelintir pihak di dalam […]

TIP AMBIL FOTO OOTD TERBAIK UNTUK LAMAN INSTAGRAM ANDA!

Ramai pun tahu sebahagian besar posting di laman Instagram Waarna merangkumi foto-foto Outfit of the Day (OOTD) Waarnasisters kesayangan kami. Waarna sangat berbesar hati dapat berkongsi foto-foto anda yang dimuatnaik di Instagram, lebih-lebih lagi foto ‘on point’ anda menggayakan koleksi Waarna di tempat-tempat menarik di dalam dan luar negara. Sebagai salah satu platform media sosial […]

PERHATIAN: WAARNA KINI SEDIA MEMBUAT PENGHANTARAN KE LUAR NEGARA (TERPILIH)

Berita baik ini ditujukan khas buat Waarnasisters yang menetap di luar kawasan ‘jajahan’ Waarna. Kami terima banyak DM dan email dari Waarnasisters di Singapura, Brunei, Jepun dan Korea Selatan bertanyakan “boleh pos ke luar negara tak?”. Kini Waarna sudah bersedia untuk ‘menjajah’ tempat anda! Tak sabar rasanya nak menjelajah lebih jauh! Tapi sebelum itu, jom […]

5 AKAUN INSTAGRAM ‘TRAVELLER GIRL’ KELAHIRAN MALAYSIA YANG WAJIB KAMU CHECK OUT!

Saban tahun mengembara bukan lagi aktiviti yang sinonim dengan kaum lelaki sahaja, malah wanita kini bebas mengembara ke serata dunia. Daripada perancangan awal, cara mengatasi musibah tak disangka atau back up plans, ini semua sebahagian daripada indahnya pengembaraan! Waarna senaraikan 5 akaun Instagram milik ‘traveller girl’ kelahiran Malaysia untuk kamu jadikan inspirasi di pengembaraan akan […]

HIJABI GUIDE 101: BARANG WAJIB DIBAWA KETIKA BERCUTI!

Hujung tahun ini, kamu bercuti ke mana? Bandar bersejarah, hutan semula jadi atau kepulauan indah? Tak kira kemana destinasi yang ingin kamu tujui, semak dulu barang-barang yang wajib dimasukkan ke dalam senarai ‘getaway essentials’ kamu! Inner / Anak Tudung Ini tip ‘light packing’ untuk kamu! Tak perlu bawa terlalu banyak tudung. Tudung yang sama boleh […]

WARNA HIJAB SESUAI BUAT SI HITAM MANIS

Hey si hitam manis, jangan takut mengenakan warna-warna kontra saat menggayakan hijab! Anda pasti tahu masalah utama wanita dengan tona kulit gelap ialah tidak yakin pada diri sendiri. Walhal warna-warna kontra lah yang mampu membangkitkan nilai eksotik warna kulit dan buatkan penampilan anda nampak lebih fresh. Tolak ketepi apa kata orang. Ini masanya anda menyerlah […]

PENGHANTARAN EKSPRES DAN PILIHAN ‘SELF PICK UP’ DI HQ WAARNA. APA YANG ANDA PATUT TAHU?

Rekod kami menunjukkan 50% daripada pembeli memilih untuk datang sendiri ke headquarters Waarna untuk mengambil item yang telah dibeli melalui laman web kami. 35% lagi memilih penghantaran ekspres, manakala 15% lagi memilih penghantaran biasa. Penghantaran ekspres dan ‘self pick up’ ini pilihan yang tepat buat anda yang tidak suka menunggu. Jom semak rules and regulation penghantaran ekspres […]