Tip Gayakan “All White Outfit” Agar Nampak Lebih Stail!

Tidak dapat dinafikan, memakai pakaian serba putih punya cabaran yang tersendiri. Daripada mengelak terkena kotoran hinggalah memastikan tubuh badan tak kelihatan berisi mengenakan pakaian rona putih, ini antara ‘alasan’ wanita mengelak memakainya. Sebenarnya ‘alasan’ ini boleh kamu buang jauh-jauh jika kamu kenalpasti teknik dan padanan yang sesuai agar gaya ‘all white’ kamu nampak lebih menyerlah […]

Tiru Gaya Putri Dalam Drama Sweet Dreams!

Jika kamu salah seorang penonton drama romantik ‘Sweet Dreams’ kamu pasti perasan penampilan comel watak Putri yang dilakonkan oleh aktres manis Mira Filzah. Penampilan ala gadis Korea yang dibawa watak Putri dalam drama tersebut memang lain dari penampilan yang pernah digayakan Mira dalam drama-drama nya sebelum ini. Walaupun berhijab, Mira tak nampak kekok membawa ‘style’ […]

5 Idea Masakan Daging Korban Yang Kamu Boleh Cuba!

Daging antara bahan mentah yang jatuh dalam kategori mahal juga kan. Di musim perayaan Aidil Adha ni lah kita merasa simpan stok daging korban yang lebih banyak dari biasa, Alhamdulillah. Bila dah banyak sangat stok daging korban dalam peti ais tu, mula lah kering idea nak masak lauk apa. Ini Waarna kongsikan idea masakan daging […]

[FOTO] Barisan Model Muslimah Ini Yakin Dan Bangga Dengan Kulit Tan Mereka!

Di tahun 2019 ni masih ada lagi ke yang berpendapat definisi cantik itu mestilah berkulit putih atau cerah sahaja? Sampai ada yang sanggup berhabis wang ringgit membeli produk-produk memutihkan kulit. Bukan itu sahaja, yang sanggup membahayakan diri mengambil suntikan pun ada! Berkulit gelap tak bermaksud yang kamu tidak cantik! Ini masa untuk kita buang jauh-jauh […]

MEMULAKAN LANGKAH BERHIJAB. INI ‘TOOLS’ YANG KAMU WAJIB ADA!

Di awal fasa berhijab kamu mungkin ‘clueless’ kerana belum biasa dengan gaya dan aksesori yang selalu digunakan wanita berhijab. Jadi Waarna senaraikan ‘tools’ atau aksesori penting yang kamu perlukan untuk memulakan perjalanan hijrahmu! Jom kita semak apa yang kamu perlukan! Anak Tudung Ninja Anak tudung atau inner ninja sangat membantu hijabi menggayakan pelbagai style hijab […]

TANGAN NAMPAK JANGGAL DALAM FOTO OOTD? JOM IKUT TIPS INI!

Setiap kali bergambar kamu perasan mesti ada yang tak kena. Make up, baju, tudung semua dah on point! Apa lagi yang tak cukup ni? Ya! Gaya tangan kamu nampak janggal dalam foto. Jom ikut tips ini untuk foto OOTD yang lebih stylish! Pegang beg tangan Tip paling mudah kerana beg tangan kamu sentiasa ada bersama […]

TRENDING: FESYEN ‘HAIR CLIP’ DI TUDUNG KINI JADI TREND DI KALANGAN HIJABI!

Kita dah lihat pelbagai trend bertudung sejak beberapa tahun kebelakangan ini. Trend ini berubah-ubah dan bergerak seiring dengan waktu. Ya, sesuatu trend itu mungkin tak kekal lama namun apabila bercakap tentang fesyen hijab, hijabi pasti teruja nak cuba trend-trend terkini! Kini trending fesyen ‘hair clip’ atau klip rambut digayakan di tudung atau hijab anda. Hair […]

KEGILAAN MINUMAN BOBA TEA: INI 5 FAKTA MENARIK TENTANG BOBA TEA YANG ANDA PATUT TAHU!

Bermula dengan Chatime dan Tealive, tahun 2019 menyaksikan lambakan jenama air minuman boba tea bak cendawan tumbuh selepas hujan! Terbaru, Starbucks dan Secret Recipe juga dah keluarkan minuman boba tea mereka sendiri. Begitu besar impak trend minuman ini kepada pelanggan sampaikan kebanyakannya tak kisah pun beratur panjang dan tunggu lama untuk dapatkan boba tea kegemaran […]

TRENDING: NETIZEN MENGIDAM KEK LAPIS LEPAS TENGOK THREAD YUNA VS KEK LAPIS SARAWAK DI TWITTER

Images via Twitter @hafyziskidnosys Hiburan kini bukan lagi terhad di kaca TV mahupun radio, di media sosial pun ada hiburan-hiburan yang tak kurang hebatnya! Baru-baru ini, netizen di laman Twitter dihiburkan pula dengan thread pelik lagi kreatif. Siapa sangka pengguna Twitter ini boleh jadi se-kreatif ini untuk menyamakan penyanyi kelahiran Malaysia, Yuna dengan Kek Lapis […]

“SIAPA DEPAN DIA LAH NAIK DULU..” – VIRAL ISU LIF PATUT DIUTAMAKAN UNTUK IBU BAPA DENGAN ‘STROLLER’, SEGELINTIR MASYARAKAT MASIH KURANG KESEDARAN TENTANG ‘PRIORITY’.

Minggu lalu telah tular sebuah foto di Facebook yang memaparkan ibu bapa dengan kereta sorong bayi sedang menanti giliran untuk menggunakan lif di pusat beli belah. Namun foto tersebut menunjukkan lif sudah pun penuh dengan orang ramai dan ibu bapa berkenaan terpaksa menunggu lagi. Yang menjadi bualan hangat netizen ialah sikap segelintir pihak di dalam […]